Одржана Правнијада 2022

Студентски парламент Правног факултета Универзитета у Београду је по 14. пут организовао конференцију студената права – Правнијаду на Златибору у периоду од 8. до 11. децембра 2022. године. Поносно истичемо да је на конференцији учествовало готово 500 учесника, младих будућих правника. Општа тема овогодишње конференције била је „Правни поредак у светлу глобалних друштвених збивања“. На отварању присутним студентима обратили су се: испред управе Правног факултета, продекан за наставу професор др Бојан Милисављевић, студент продекан Правног факултета Универзитета у Београду Срђан Арбутина и председник Студентског парламента Правног факултета Универзитета у Београду Огњен Дабетић.

 Радни сегмент Правнијаде чинило је 7 секција, а студенти су, уз помоћ наставника и сарадника нашег факултета, написали своје научне радове које су успешно одбранили на самом Златибору. Студентски парламент је поносан на чињеницу да је ове године написано укупно 32 научна рада и да ће најбољи међу њима бити објављени у трећем по реду „Зборнику студентских радова“ које издаје Правни факултет Универзитета у Београду. Такође, истичемо и да је у амбијенту конференцијске сале Студентског одмаралишта „Ратко Митровић“ одржано и такмичење у беседништву и симулацији судског поступка, а да су у главним улогама били студенти прве године под менторством ванредног професора др Владимира Вулетића.

Секције које су одржане:

Привредноправна секција-руководилац секције

асистент др Маша Мишковић

Међународноправна секција I – руководиоци секције

редовни професор др Бојан Милисављевић

сарадник у настави Никола Станковић

Кривичноправна секција – руководиоци секције

редовни професор др Милан Шкулић

доцент др Ивана Миљуш

асистент Ивана Радисављевић

сарадник у настави Алекса Шкундрић

Уставноправна секција – руководиоци секције

редовни професор др Владан Петров

асистент Алекса Николић

Грађанскоправна секција – руководилац секције

редовни професор др Милош Живковић

Породичноправна секција – руководилац секције

ванредни професор др Урош Новаковић

Међународноправна секција II – руководилац секције

ванредни професор др Александар Гајић

Поред радног дела, наше колегинице и колеге су имали прилику да се боље и квалитетније упознају и друже у неформалнијем окружењу на нашој планини.

Студентски парламент изражава захвалност Управи Правног факултета на подршци у реализацији догађаја, свим наставницима и сарадницима факултета који су активно учествовали у догађају, свим спонзорима који су подржали Правнијаду и пре свега нашим колегиницама и колегама који су били део целокупне конференције. Видимо се на нашим наредним догађајима, у још већем броју!

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве