Одржани Kick-off састанци у оквиру АЛФ пројекта

Крај 2022. године на Правном факултету Универзитета у Београду обележили су узбудљиви целонедељни догађаји АЛФ пројекта под називом „Београдска недеља правне филозофије”. Током ове недеље на Правном факултету одржане су три правнотеоријске “џем” сесије (Jurisprudence Jam Sessions), затим Девета студентска конференција из теорије и филозофије права, три Kick-off састанка, као и две административне радионице.

Kick-off састанци су организовани током три дана на Правном факултету Универзитета у Београду, а сваки дан је био резервисан за једног партнера на АЛФ пројекту, заједно са свим члановима београдског АЛФ тима. Првог дана, 28. новембра 2022. године одржан је састанак са тимом из Ђенове, што укључује Андреја Кристана, Алесија Сардоа, Хулиету Рабанос, Клаудиу Сангвинети и Мариапаолу Морено. Осим тога, учесник је био и Храфн Асгеирсон са Унивезитета у Сарију. Научно особље пројекта је разговарало о имплементацији АЛФ пројекта, договоралао се о динамици пројектних активности и детаљима планова рада, као и о умрежавању тимова и дисеминацији активности.

Други kick-off састанак организован је другог дана Београдске недеље правне филозофије (29. новембра) са Универзитетом у Сарију, чији су представници били Вероника Родригез-Бланко и Храфн Асгеирсон. Један од закључака састанка био је да се млади научници и истраживачи са Универзитета у Београду бити интегрисани у активности Универзитета у Сарију, што обухвата присуство конференцијама и семинарима и разговоре о унапређењу докторских теза.

Трећи и последњи kick-off састанак одржан је онлајн са партнерима са Универзитета у Лисабону, чији су представници били Давид Дуарте, Педро Мониз Лопес, Хорхе Сампаио и Цезар Давила. Једна од тема састанка била је организација правне летње школе и конференције на тему „Право и логика“ у Лисабону, као и остале потенцијалне активности током надолазеће године.

Београдском недељом правне филозофије је у великом стилу запоцета реализација АЛФ пројекта!

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве