Održani Kick-off sastanci u okviru ALF projekta

Kraj 2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu obeležili su uzbudljivi celonedeljni događaji ALF projekta pod nazivom „Beogradska nedelja pravne filozofije”. Tokom ove nedelje na Pravnom fakultetu održane su tri pravnoteorijske “džem” sesije (Jurisprudence Jam Sessions), zatim Deveta studentska konferencija iz teorije i filozofije prava, tri Kick-off sastanka, kao i dve administrativne radionice.

Kick-off sastanci su organizovani tokom tri dana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a svaki dan je bio rezervisan za jednog partnera na ALF projektu, zajedno sa svim članovima beogradskog ALF tima. Prvog dana, 28. novembra 2022. godine održan je sastanak sa timom iz Đenove, što uključuje Andreja Kristana, Alesija Sardoa, Hulietu Rabanos, Klaudiu Sangvineti i Mariapaolu Moreno. Osim toga, učesnik je bio i Hrafn Asgeirson sa Univeziteta u Sariju. Naučno osoblje projekta je razgovaralo o implementaciji ALF projekta, dogovoralao se o dinamici projektnih aktivnosti i detaljima planova rada, kao i o umrežavanju timova i diseminaciji aktivnosti.

Drugi kick-off sastanak organizovan je drugog dana Beogradske nedelje pravne filozofije (29. novembra) sa Univerzitetom u Sariju, čiji su predstavnici bili Veronika Rodrigez-Blanko i Hrafn Asgeirson. Jedan od zaključaka sastanka bio je da se mladi naučnici i istraživači sa Univerziteta u Beogradu biti integrisani u aktivnosti Univerziteta u Sariju, što obuhvata prisustvo konferencijama i seminarima i razgovore o unapređenju doktorskih teza.

Treći i poslednji kick-off sastanak održan je onlajn sa partnerima sa Univerziteta u Lisabonu, čiji su predstavnici bili David Duarte, Pedro Moniz Lopes, Horhe Sampaio i Cezar Davila. Jedna od tema sastanka bila je organizacija pravne letnje škole i konferencije na temu „Pravo i logika“ u Lisabonu, kao i ostale potencijalne aktivnosti tokom nadolazeće godine.

Beogradskom nedeljom pravne filozofije je u velikom stilu zapoceta realizacija ALF projekta!

Arhive