Patrijaraške stipendije studentima završnih godina fakulteta osnivača Univerziteta u Beogradu

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je i ove godine raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija i to: Medicinskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Filosofskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Bogoslovskog fakulteta.

Pravo učešća na konkursu imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija navedenih fakulteta, s tim da je potrebno da podnesu sledeća dokumenta: potvrdu o prosečnoj oceni, potvrdu o broju godina studiranja i potvrdu o imovnom stanju. Zainteresovani studenti mogu dostaviti svoje molbe sa dokumentacijom u zgradu Patrijaršije (kancelarija br. 26) u periodu od 03.-05. januara 2023. godine.

Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog Episkopa novobrdskog g. Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova, i mr Sandre Dabić, sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Arhive