Прослављен дан Светог Саве

Правни факултет Универзитета у Београду обележио је у петак 27. јануара 2023. године Савиндан – школску славу, дан Светог Саве, првог великог српског просветитеља, али и законодавца. Свечаности је, поред наших студената и наставника, присуствовао већи број гостију из правосуђа, адвокатуре и државне управе, а посебан гост био је министар просвете Републике Црне Горе, мр Миомир Војиновић, који је тог дана био у посети нашем факултету. Програм је водио проф. др Милош Станковић.

Свечаност је започета извођењем државне химне „Боже правде“ и светосавске химне у извођењу хора „Обилић“ академског културно-уметничког друштва „Бранко Крсмановић“, под диригентском палицом Ане Ћосовић. После чега се окупљеним дипломцима и гостима обратио декан нашег факултета, проф. др Зоран Мирковић. Декан је подсетио госте на неке биографске чињенице о Светом Сави, те на његов значај за образовање у Србији уопште, а нарочито образовање правника. После декана, окупљенима се обратила председница Врховног касационог суда, Јасмина Васовић, која је дипломцима говорила о значају, али и одговорности које носи са собом диплома Правног факултета. После говора, чули смо наставак уметничког програма у извођењу хора „Обилић“.

Затим се приступило додели награда. Награду за студента генерације добила је Фани Спалевић. Из фондације „Професор др Мирко Васиљевић“, коју је наш професор емеритус основао још док је био декан Правног факултета, додељено је више награда. Традиционално, и ова фондација додељује награду студенту генерације, коју је добила Фани Спалевић. Награду за студента основних академских студија са социјалним потребама који редовно испуњава своје статутарне обавезе добила је Анђела Будимкић, студенткиња четврте године. Награђена су четири рада из Трговинског и Компанијског права, које су написали: Иван Раичевић, Марија Вранић, Томислав Ђукић и коаутори Василије Митровски и Петра Станојевић. Фондација „Алан Вотсон“ доделила је награду за најбољи студентски рад који се бави правним трансплантима, коју је ове године добио Симо Илић, студент мастер студија. Коначно, награду „Професор др Драгољуб Атанацковић“, за дипломираног студента са најбољим успехом из предмета Катедре за кривично право, добила је Зорана Јевтић. Похвалнице су добили и наши студенти који су освојили другу награду на такмичењу „Осуди дискриминацију“, Тијана Глишовић и Стеван Вуковић, које је за такмичење припремао асистент Ђорђе Марковић. На крају су подељене дипломе мастер и основних студија, као и похвалнице најбољим студентима са сваке године студија.

Галерију слика са прославе и доделе награда и диплома можете видети овде.

Галерија слика дипломаца можете видети овде.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве