Успех наших студената на такмичењима из међународне арбитраже и међународног привредног права у Риму и Минхену

Током претходних недеља, наши студенти забележили су завидне резултате на припремним такмичењима организованим поводом јублиларног тридесетог Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot-а који се традиционално одржава у Бечу, ове године од 31. марта до 6. априла.

Током викенда 23. и 24. фебруара, тим Правног факултета Универзитета у Београду изборио се за треће место на AIA-Cam Pre-Moot-у одржаном на Рома Тре Универзитету у Риму.

Својим усменим излагањима и познавањем арбитраже и међународног привредног права, наши студенти импресионирали су како најзахтевније међу арбитрима, тако и друге такмичаре – своје колеге из преосталих четрнаест такмичарских тимова из осам земаља, чему посебно сведочи чињеница да су другопласирани (Универзитет Бокони, Италија) и првопласирани тим (Универзитет у Сен Галену, Швајцарска) такмичење завршили испред наших студената за свега неколико бодова.

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду дошли су до „подијума“ и протекле недеље на припремном такмичењу у Минхену одржаном од 9. до 11. марта на Универзитету Лудвиг Максимилијан заузевши високо треће место у конкурецији од чак двадесет тимова из једанаест земаља, међу којима су се нашли и многи престижни универзитети: Кембриџ, Лондонска школа економије, Универзитет у Амстердаму, Стокхолму и велики број универзитета из Немачке. Овај пут се разлика у бодовима нашег тима и другопласираног (Универзитет у Фрајбургу, Немачка) и првопласираног тима (Универзитет у Сен Галену, Швајцарска) бројала децималама, те се с пуним правом надамо њиховим успесима и надаље.

Правни факултет Универзитета у Београду на оба такмичења представљали су студенти четврте године основних студија: Ана Кадовић, Кристијан Николић, Марко Дошлић, Нађа Мирковић, Наталија Стефановић, Стефан Добраш, као и Фани Спалевић, студент мастер студија, под менторством проф. др. Владимира Павића и доц. др. Милене Ђорђевић, а уз помоћ асистента Стефана Јовановића и Марије Ралевић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве