Učešće naših studenata na III  takmičenju u simulaciji krivičnog postupka

Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu učestvovao je na III takmičenju u simulaciji krivičnog postupka, održanom od 7. do 9. aprila 2023. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu i u Apelacionom sudu u Nišu, na kojem je obezbedio plasman u polufinale takmičenja, a u kojem je poražen od ekipe Pravnog fakulteta u Nišu. Osnovni cilj takmičenja bio je podizanje kapaciteta studenata pravnih fakulteta za ovladavanje praktičnim veština za primenu Zakonika o krivičnom postupku.

Studenti su bili podeljeni u dve ekipe – ekipa optužbe i ekipa odbrane koje su se nadmetale sa ekipama drugih timova. U sastavu ekipe optužbe procesnu ulogu zamenika javnog tužioca osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu – Sudska jedinica u Ćupriji imali su student Pravnog fakulteta u Beogradu u vreme otpočinjanja priprema za takmičenje Milica Milić i student Pravnog fakulteta u Beogradu Aleksandar Maksić, dva studenta, Janko Milić i Borjana Obrenović bila su u ulozi svedoka, dok je studentkinja Anastasija Spasić imala ulogu sudskog veštaka. U sastavu ekipe odbrane bili su studenti Pavle Orestijević i Nikola Spasić koji su se oprobali u procesnoj ulozi branilaca, zatim studentkinja Jana Grbić kao okrivljena i studentkinja Katarina Radić kao svedok. Akademski treneri tima bili su dr Ivana Miljuš, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Aleksa Škundrić, saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Naš student Pavle Orestijević dobio je nagradu za najboljeg branioca u postupku, a studentkinja Jana Grbić najboljeg okrivljenog u postupku. Studenti i akademski treneri dobili su sertifikate o učešću, a Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu posebnu Diplomu o učešću. 

Arhive