Панел дискусија – „Тржиште дигиталне имовине у Србији – Могућности и предлози за унапређење“    

У оквиру активности за унапређење пословања привредних субјеката, Привредна комора Србије-Привредна комора Београда  у сарадњи са Народном банком Србије, Комисијом за Хартије од Вредности и Иницијативом дигитална имовина организује округли сто – панел дискусију на тему:

ТРЖИШТЕ ДИГИТАЛНЕ ИМОВИНЕ У СРБИЈИ
– МОГУЋНОСТИ И ПРЕДЛОЗИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ –

Почетком примене Закона о дигиталној имовини 29. јуна 2021.године Србија се позиционирала као једна од првих држава које су регулисале област дигиталне имовине са циљем да омогући развој нових видова финансирања и иновативних  пословних модела привреде.

Имајући у виду да је од почетка примене Закона о дигиталној имовини прошло две године као и да је у истом интервалу дошло до великих дешавања на глобалном плану (пандемија, ратно стање, енергетска криза, инфлација итд.) као и да је у међувремену дошло до значајних промена на тржишту дигиталне имовине, поставља се питање да ли је потребно радити на унапређењу регулаторног оквира са циљем повећања конкурентности српске привреде и стварања бољег пословног амбијента. 

С тим у вези Привредна комора Србије-Привредна комора Београда у сарадњи са Народном банком Србије, Комисијом за Хартије од вредности и Иницијативом дигитална имовина организује панел дискусију „Тржиште дититалне имовине у Србији – Могућности и предлози за унапређење“.             

Циљ панел дискусије је да окупи све заитересоване актере, представнике јавног и приватног сектора како би разменом искуства дали допринос у циљу унапређења пословног амбијента тржишта дигиталне имовине.

Агенда:

10:30 – 11:00  Кафа добродошлице регистрација

11:00 – 11:10  Добродошлица у име домаћина ПКС-Привредна комора Београд
11:10 – 11:25  Прописи из области дигиталне имовине – Комисија за Хартије од Вредности

11:25 – 11:45  Закон о дигиталној имовини – Народна банка Србије
11:45 – 12:15  Анализа тржишта дигиталне имовине и регулаторног оквира – Иницијатва дигитална имовина

12:15 – 12:45  Искуства регулисаних привредних друштава (примери из праксе) – ECD и FinSpot

12:45 – 13:15  Питања и одговори

13:15 – 13:3Коктел

Округли сто – Панел дискусија – ће се одржати у Привредној комори Београда улица Кнеза Милоша 12, дана 16. маја 2023. године са почетком у 11.00 часова, у сали VI, на шестом спрату.         

Имајући у виду да је број места ограничен молимо вас да ваше учешће и пријаву потврдите најкасније до 12. маја 2023. године путем мејла на mirjana.loncar@pks.rs  или на број телефона 011/2642-688, контакт особа је Мирјана Лончар.

Учешће је без котизације.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве