Panel diskusija – „Tržište digitalne imovine u Srbiji – Mogućnosti i predlozi za unapređenje“    

U okviru aktivnosti za unapređenje poslovanja privrednih subjekata, Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda  u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, Komisijom za Hartije od Vrednosti i Inicijativom digitalna imovina organizuje okrugli sto – panel diskusiju na temu:

TRŽIŠTE DIGITALNE IMOVINE U SRBIJI
– MOGUĆNOSTI I PREDLOZI ZA UNAPREĐENJE –

Početkom primene Zakona o digitalnoj imovini 29. juna 2021.godine Srbija se pozicionirala kao jedna od prvih država koje su regulisale oblast digitalne imovine sa ciljem da omogući razvoj novih vidova finansiranja i inovativnih  poslovnih modela privrede.

Imajući u vidu da je od početka primene Zakona o digitalnoj imovini prošlo dve godine kao i da je u istom intervalu došlo do velikih dešavanja na globalnom planu (pandemija, ratno stanje, energetska kriza, inflacija itd.) kao i da je u međuvremenu došlo do značajnih promena na tržištu digitalne imovine, postavlja se pitanje da li je potrebno raditi na unapređenju regulatornog okvira sa ciljem povećanja konkurentnosti srpske privrede i stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. 

S tim u vezi Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, Komisijom za Hartije od vrednosti i Inicijativom digitalna imovina organizuje panel diskusiju „Tržište dititalne imovine u Srbiji – Mogućnosti i predlozi za unapređenje“.             

Cilj panel diskusije je da okupi sve zaiteresovane aktere, predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi razmenom iskustva dali doprinos u cilju unapređenja poslovnog ambijenta tržišta digitalne imovine.

Agenda:

10:30 – 11:00  Kafa dobrodošlice registracija

11:00 – 11:10  Dobrodošlica u ime domaćina PKS-Privredna komora Beograd
11:10 – 11:25  Propisi iz oblasti digitalne imovine – Komisija za Hartije od Vrednosti

11:25 – 11:45  Zakon o digitalnoj imovini – Narodna banka Srbije
11:45 – 12:15  Analiza tržišta digitalne imovine i regulatornog okvira – Inicijatva digitalna imovina

12:15 – 12:45  Iskustva regulisanih privrednih društava (primeri iz prakse) – ECD i FinSpot

12:45 – 13:15  Pitanja i odgovori

13:15 – 13:3Koktel

Okrugli sto – Panel diskusija – će se održati u Privrednoj komori Beograda ulica Kneza Miloša 12, dana 16. maja 2023. godine sa početkom u 11.00 časova, u sali VI, na šestom spratu.         

Imajući u vidu da je broj mesta ograničen molimo vas da vaše učešće i prijavu potvrdite najkasnije do 12. maja 2023. godine putem mejla na mirjana.loncar@pks.rs  ili na broj telefona 011/2642-688, kontakt osoba je Mirjana Lončar.

Učešće je bez kotizacije.

Arhive