Шаховски турнир „Ius Chess“ је по други пут организовала Шаховска секција Правног факултета Универзитета у Београду, 22. и 23. априла.

У просторијама клуба Forvm Romanvm, амфитеатру IX и амфитеатру X, такмичили су се студенти са скоро свих факултета Универзитета у Београду, као и ученици из шест различитих средњих школа.

Први дан турнира се играо по швајцарском систему (Swiss-system tournament).

Након што је сваки учесник одиграо по осам партија, на основу листе резултата, осам најбоље рангираних играча, такмичење је наставило следећег дана.

Својим невероватним шаховским умећем, пласман у други дан такмичења обезбедили су Јован Павићевић, ученик Техничке школе Колубара, Лазар Бабовић, студент Математичког факултета, Милан Вукојичић, ученик Треће београдске гимназије, Димитрије Новаковић, студент Правног факултета, Ђорђе Марић, студент Факултета организационих наука, Филип Јеремић, студент Математичког факултета, Марко Марјановић, студент Факултета музичких уметности и Јована Павићевић, студенткиња Електротехничког факултета.

Други дан турнира се играо по Бергеровом систему, те је сваки учесник имао прилику да одигра са сваким.

Након одиграних седам партија, добили смо полуфиналисте и финалисте, на основу нове листе резултата.

Све партије на турниру су одигране без проблема, захваљујући ангажману професионалног арбитра, Драгана Бабића и његовог асистента, Љубише Јовановског.

У партији за треће место, учестовали су Димитрије Новаковић, студент Правног факултета и Милан Вукојичић, ученик Треће београдске гимназије.

У партији неизвесној до самог краја, победио је, самим тим и освојио треће место, Димитрије Новаковић.

За титулу победника шаховског турнира „Ius Ches“, такмичили су се Јован Павићевић, ученик Техничке школе Колубара и Ђорђе Марић, студент Факултета организационих наука.

Након две изванредне партије шаха, победу односи Јован Павићевић.

Честитамо свим учесницима и надамо се да су поред лепих познанстава, стекли и искуство које ће им бити од користи у будућности.

Пре самог великог финала, велики љубитељи шаха и професори Правног факултета, професор Зоран Томић и професор Иван Ђокић одиграли су дивне партије шаха са студентима Стефаном Шћепановићем и Лазаром Новаковићем.

Велику захвалност дугујемо професору Томићу и професору Ђокићу, на издвојеном времену и несебичној подршци у организацији турнира.

Реализацију турнира омогућили су Студентски парламент Правног факултета, који је препознао важност Шаховске секције и турнира „Ius Chess“, Шаховски савез Београда и Шаховски савез Србије.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве