Šahovski turnir „Ius Chess“ je po drugi put organizovala Šahovska sekcija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 22. i 23. aprila.

U prostorijama kluba Forvm Romanvm, amfiteatru IX i amfiteatru X, takmičili su se studenti sa skoro svih fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i učenici iz šest različitih srednjih škola.

Prvi dan turnira se igrao po švajcarskom sistemu (Swiss-system tournament).

Nakon što je svaki učesnik odigrao po osam partija, na osnovu liste rezultata, osam najbolje rangiranih igrača, takmičenje je nastavilo sledećeg dana.

Svojim neverovatnim šahovskim umećem, plasman u drugi dan takmičenja obezbedili su Jovan Pavićević, učenik Tehničke škole Kolubara, Lazar Babović, student Matematičkog fakulteta, Milan Vukojičić, učenik Treće beogradske gimnazije, Dimitrije Novaković, student Pravnog fakulteta, Đorđe Marić, student Fakulteta organizacionih nauka, Filip Jeremić, student Matematičkog fakulteta, Marko Marjanović, student Fakulteta muzičkih umetnosti i Jovana Pavićević, studentkinja Elektrotehničkog fakulteta.

Drugi dan turnira se igrao po Bergerovom sistemu, te je svaki učesnik imao priliku da odigra sa svakim.

Nakon odigranih sedam partija, dobili smo polufinaliste i finaliste, na osnovu nove liste rezultata.

Sve partije na turniru su odigrane bez problema, zahvaljujući angažmanu profesionalnog arbitra, Dragana Babića i njegovog asistenta, Ljubiše Jovanovskog.

U partiji za treće mesto, učestovali su Dimitrije Novaković, student Pravnog fakulteta i Milan Vukojičić, učenik Treće beogradske gimnazije.

U partiji neizvesnoj do samog kraja, pobedio je, samim tim i osvojio treće mesto, Dimitrije Novaković.

Za titulu pobednika šahovskog turnira „Ius Ches“, takmičili su se Jovan Pavićević, učenik Tehničke škole Kolubara i Đorđe Marić, student Fakulteta organizacionih nauka.

Nakon dve izvanredne partije šaha, pobedu odnosi Jovan Pavićević.

Čestitamo svim učesnicima i nadamo se da su pored lepih poznanstava, stekli i iskustvo koje će im biti od koristi u budućnosti.

Pre samog velikog finala, veliki ljubitelji šaha i profesori Pravnog fakulteta, profesor Zoran Tomić i profesor Ivan Đokić odigrali su divne partije šaha sa studentima Stefanom Šćepanovićem i Lazarom Novakovićem.

Veliku zahvalnost dugujemo profesoru Tomiću i profesoru Đokiću, na izdvojenom vremenu i nesebičnoj podršci u organizaciji turnira.

Realizaciju turnira omogućili su Studentski parlament Pravnog fakulteta, koji je prepoznao važnost Šahovske sekcije i turnira „Ius Chess“, Šahovski savez Beograda i Šahovski savez Srbije.

Arhive