Međunarodna konferencija “Repositioning platforms in Digital Market Law”, 13. juni 2023. god.

Po treći put, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizovaće konferenciju „Internet dijalog“, koja će ove godine prevashodno biti posvećena novim evropskim propisima koji se primenjuju na onlajn platforme. Međunarodna konferencija “Repositioning platforms in Digital Market Law” biće održana 13. juna 2023. godine u prostoru „Bezistan Open Space” u Beogradu.

Usvajanjem dva ključna propisa – Uredbe o digitalnim tržištima (Digital Markets Act) i Uredbe o digitalnim uslugama (Digital Services Act), Evropska unija je suštinski izmenila pravno okruženje u kome posluju onlajn platforme, s ciljem jačanja prava korisnika i uvećanja transparentnosti u radu platformi. Pored pomenute dve uredbe, u postupku usvajanja su i novi evropski propisi o veštačkoj inteligenciji, kao i o zaštiti podataka o ličnosti, što će takođe uticati na pravni okvir u kome deluju platforme. O već usvojenim i predloženim evropskim propisima, kao i o uporednopravnim rešenjima iz Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Australije, na konferenciji „Internet dijalog“ će diskutovati stručnjaci iz Nemačke, Australije, Poljske, Kine, Italije, Holandije, Kipra, Slovenije, Mađarske i, naravno, Srbije.

Programu konferencije možete pristupiti ovde.

Konferencija se održava u prostoru „Bezistan Open Space”, Terazije 27, Beograd.

Prethodna registracija učesnika je obavezna. Kotizacija se ne naplaćuje. Broj mesta je ograničen. Registracija se obavlja na linku:https://forms.gle/D2ijZyQLqgcmuLrD6

Prenos konferencije moguće je pratiti na „Jutjub“ kanalu RNIDS-a.

Sponzor konferencije: Gecić Law

Arhive