Саопштење за јавност

Управа Факултета осуђује сваку политизацију Правног факултета Универзитета у Београду. Правни факултет је респектабилна научна установа која постоји више од 200 година и чији је задатак образовање правника, што подразумева извођење наставе, испита и бављење научним радом. Због тога Правни факултет, као институција од највишег националног значаја, треба да остане изван дневне политике.

Још од Велике школе Доситеја Обрадовића, наш циљ био је и остаје образовање младих људи који ће радити на грађењу и одржавању установа српске државе. У овом тренутку Правни факултет је фокусиран на испитни рок који је у току и на предстојећи упис нових студената.

Иако би многе изјаве могле да буду заштићене слободом говора, у тренутним приликама када се друштво још увек носи са последицама дубоко трауматичних догађаја, требало би посебно водити рачуна о могућим последицама сваке изговорене речи. Угледу Правног факултета нарочито шкоде непоткрепљене тврдње о несавесном обављању професорског академског позива.

Правни факултет је од свог настанка до данас увек имао професоре са различитим политичким уверењима и неговао је плурализам мишљења, што никада није негативно утицало на саму институцију. Неговањем квалитетног правног образовања и критичке научне размене мишљења постали смо најквалитетнији правни факултет у земљи и региону, део престижног Универзитета у Београду који се налази међу 500 најбољих универзитета на целом свету.

15. јун 2023. године

УПРАВА ФАКУЛТЕТА

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве