Предавање др Соње Димитријевић „Машинско учење и примери примена“, у оквиру циклуса предавања „Вештачка интелигенција“ – у уторак, 19. септембра, у 11 сати

Поштовани,

У уторак, 19. септембра, у 11 сати, у Свечаној сали САНУ  биће отворен циклус „Вештачка интелигенција“, који ће подразумевати осам предавања и округли сто у завршници. Др Соња Димитријевић ће том приликом одржати прво предавање  под називом  „Машинско учење и примери примена“.

Машинско учење једна је од кључних области вештачке интелигенције која у суштини омогућава машинама да уче без експлицитног програмирања. Могућности примене машинског учења у различитим областима су врло широке и разноврсне. На предавању ће бити представљени различити примери примена, који се пре свега односе на оне које Институт „Михајло Пупин“ има у свом портфолију или планираним истраживањима попут примера у појединим областима индустрије, рударства, пољопривреде и саобраћаја.

Др Соња Димитријевић је научни сарадник на Институту „Михајло Пупин“ у Београду. Докторирала је на Факултету организационих наука Универзитета у Београду у ужој области софтверско инжењерство. Њени истраживачки интереси укључују софтверско инжењерство и вештачку интелигенцију, пре свега машинско учење. Учествовала је у већем броју истраживачких и развојних пројеката.

Циклус предавања „Вештачка интелигенција“ одржаће се   у  САНУ,  у периоду од 19. септембра до  11. децембра ове године, са циљем да се научна и стручна јавност у Србији, као и остали заинтересовани појединци и институције подробније информишу о ширини и разноврсности ове области. Предавачи су чланови САНУ и професори, који су дали видан допринос у изучавању ове теме.

Директан пренос може се пратити путем линка https://www.sanu.ac.rs/direktan-prenos/.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве