Uspeh naših studenata na Svetskom prvenstvu iz debate u Vijetnamu

Početkom januara održalo se Svetsko prvenstvo iz debate u Vijetnamu i srpski studenti ostvarili su istorijske uspehe!

Od kada se ovo prvenstvo održava sve do danas nije se desilo da jedna delegacija ima timove u finalu sve tri kategorije, niti da debateri sa jednog univerziteta osvoje dve od tri kategorije ovog takmičenja.

Lazar Popović (Fakultet organizacionih nauka) i Mihailo Babić (Filozofski fakultet) osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik.

Đorđe Mirković (Fakultet organizacionih nauka) i Miloš Prokić (Eletrotehnički fakultet) postali su svetski šampioni u kategoriji engleski kao strani jezik.

U finalu otvorene kategorije debatovali su Đorđe Radosavljević (Pravni fakultet) i Ilija Ivanišević (Fizički fakultet). Studenti Pravnog fakulteta Miloš Marjanović i Novak Čelebić sudili su turnir u svojstvu institucionalnih sudija i time ostvarili veliki uspeh. Debatni klub Pravnog fakulteta najstariji je debatni klub u državi koji u težnji da održi debatni duh živim blisko sarađuje sa ostalim klubovima i domaćin je mnogobrojnih turnira i debatnih kurseva. Na našem fakultetu održavane su kvalifikacije i pripreme za svetsko prvenstvo koje su vodili debateri Pravnog fakulteta Miloš Marjanović i Novak Čelebić. Čestitamo mladim studentima na velikom uspehu i želimo im još sreće u budućnosti!

Arhive