Прво место за наше студенте на такмичењу из међународне арбитраже и међународног трговинског права у Милану

У склопу припрема за тридесет и прво издање Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot-а који ће се у периоду од 22. до 28. марта одржати у Бечу, тим Правног факултета Универзитета у Београду је 1. и 2. фебруара учестовао на припремном AIA-Cam Pre-Moot турниру одржаном у Миланској арбитражној комори (итал. Camera Arbitrale di Milano) и на њему освојио прво место.

На путу до самог врха подијума, наш тим је на овом такмичењу наступио против четири реноморана европска универзитета: Универзитета у Торину, Универзитета Бокони, Универзитета у Лозани и Париског института политичких наука, а према броју освојених бодова иза себе оставио чак тринаест такмичарских тимова из целе Европе међу којима су другопласирани Универзитет у Милану и трећепласирани Универзитет у Грацу.

Правни факултет Универзитета у Београду представљали су студенти четврте године основних студија: Александра Срдановић, Анастасија Радановић, Варја Вукчевић, Ива Поповић, Нађа Гогић, Матија Чекановић и Игор Муиџа које су за ово такмичење припремали проф. др. Владимир Павић и доц. др. Милене Ђорђевић уз помоћ демонстратора Фани Спалевић и Марка Дошлића, као и Марије Ралевић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве