Prvo mesto za naše studente na takmičenju iz međunarodne arbitraže i međunarodnog trgovinskog prava u Milanu

U sklopu priprema za trideset i prvo izdanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot-a koji će se u periodu od 22. do 28. marta održati u Beču, tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je 1. i 2. februara učestovao na pripremnom AIA-Cam Pre-Moot turniru održanom u Milanskoj arbitražnoj komori (ital. Camera Arbitrale di Milano) i na njemu osvojio prvo mesto.

Na putu do samog vrha podijuma, naš tim je na ovom takmičenju nastupio protiv četiri renomorana evropska univerziteta: Univerziteta u Torinu, Univerziteta Bokoni, Univerziteta u Lozani i Pariskog instituta političkih nauka, a prema broju osvojenih bodova iza sebe ostavio čak trinaest takmičarskih timova iz cele Evrope među kojima su drugoplasirani Univerzitet u Milanu i trećeplasirani Univerzitet u Gracu.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljali su studenti četvrte godine osnovnih studija: Aleksandra Srdanović, Anastasija Radanović, Varja Vukčević, Iva Popović, Nađa Gogić, Matija Čekanović i Igor Muidža koje su za ovo takmičenje pripremali prof. dr. Vladimir Pavić i doc. dr. Milene Đorđević uz pomoć demonstratora Fani Spalević i Marka Došlića, kao i Marije Ralević.

Arhive