Правни факултет Универзитета у Београду у студијској посети Универзитету у Хавани

У периоду од 26. јануара до 7. фебруара 2024. године, делегација Правног факултета Универзитета у Београду, учествовала у студијској посети Куби која је за циљ имала успостављање академске сарадње и потписивање Споразума о сарадњи са Универзитетом у Хавани.

У оквиру посете организовани су академски сусрети и стручне дискусије на тему „Економска блокада и Монроова доктрина. Утицај на међународне односе и међународно право“. У академским разменама учествовали су представници Правног факултета Универзитета у Београду, Правног факултета Универзитета у Хавани и Вишег института за међународне односе „Раул Роа Гарсија“.

У присуству академског и административног особља оба факултета, декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић и декан Правног факултета у Хавани, проф. проф. др Андри Матиља Кореа потписали су Уговор о сарадњи између две институције и најавили наставак будуће академске сарадње.

Такође, проф. др Бранко Ракић и асист. Марија Влајковић учествовали су и на међународном конгресу Universidad 2024, који се одржао у Хавани од 6-9. фебруара 2024. године. Професор Бранко Ракић и асист. Марија Влајковић су на панелу посвећеном одрживом развоју, високом образовању као и заштити под окриљем UNESCO-a, представили пројекат „Пројекат Универзитет у природи Универзитета у Београду на подручју Резервата биосфере Голија – Студеница“.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве