Poziv na XIV Beogradsku arbitražnu konferenciju u petak 15. marta s početkom od 13:15

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu će i ove godina biti domaćin dva velika međunarodna arbitražna skupa. Najpre će se u petak 15. marta s početkom od 13:15 godina u amf. V održati XIV Beogradska arbitražna konferencija (program je dostupan ovde) a zatim će se za vikend 16. i 17. marta na Fakultetu i u partnerskim advokatskim kancelarijama u blizini Fakulteta održati preko 130 arbitražnih mock ročišta između 56 univerziteta iz 24 zemlje sveta koji su odabrali da poslednje pripreme pred Vis Moot takmičenje u Beču obave baš u Beogradu. Više o programu XVI Belgrade Open Pre-Moot-a videti ovde.

Konferenciju organizujemo u saradnji sa Nemačkom arbitražnom institucijom, Privrednom komorom Srbije i Udruženjem za arbitražno pravo uz svesrdnu pomoć velikog broja institucija i kancelarija iz zemlje i inostranstva, uključujući i UN Komisiju za međunarodno privredno pravo (UNCITRAL).

Konferencija se održava u amf. V na Pravnom fakultet, učešće na konferenciji je besplatno i ne zahteva prethodnu registraciju. Radni jezik konferencije je engleski. Ovogodišnja konferencija posvećena je našem dragom prof. Gaši Kneževiću koga se i deset godina nakon što nas je prerano napustio i dalje s osmehom i ponosom sećamo.

Arhive