Позив студентима за БИП програм

ЕРАЗМУС+ програм Key Action 1 – ERASMUS BIP

КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ СТУДЕНАТА У ИМПЛЕМЕНТАЦИЈИ Еразмус+ комбинованог интензивног програма EQUALITY, DIVERSITY AND INCLUSION IN THE WORKPLACE – EUROPEAN AND COMPARATIVE APPROACH

који се реализује у сарадњи Универзитета у Београду, Универзитета Тулуз 1 Капитол (Француска), Универзитета у Удинама (Италија) и Универзитета у Ријеци (Хрватска)

Позивамо студенте и студенткиње Правног факултета Универзитета у Београду да се пријаве за учешће у имплементацији Еразмус+ комбинованог интензивног програма (Erasmus Blended Intensive Programme BIP), у чијем развијању и спровођењу учествују Правни факултет Универзитета у Београду, Правни факултет Универзитета Тулуз 1 Капитол (Француска), Правни факултет Универзитета у Удинама (Италија) и Правни факултет Универзитета у Ријеци (Хрватска). Програмом, који ће бити посвећен теми „Equality, Diversity and Inclusion in the Workplace – European and Comparative Approach“,  биће обухваћена интензивна онлајн настава и краћи боравак студената и наставника с партнерских институција у Београду. Студентима ће, на тај начин, бити омогућено да се упознају с важнијим аспектима примене начела једнакости и забране дискриминације у области запошљавања и радних односа, како на нивоу Европске уније, тако и на нивоу одабраних држава.

Пет студената Правног факултета Универзитета у Београду, који буду одабрани да похађају програм, оствариће 4 ЕСПБ.

            Онлајн предавања и радионице биће организоване 7. маја, док ће 4. јуна 2024. године бити одржана онлајн завршна конференција овог програма. Други део програма укључиће Летњу школу „Equality, Diversity and Inclusion in the Workplace – European and Comparative Approach“, која ће бити одржана од 10-15. маја 2024. године у Београду, уз учешће  студената и наставника из Италије, Србије, Француске и Хрватске. Наставни део Летње школе обухватиће предавања, радионице и критичко преиспитивање више одлука Суда правде Европске уније и Европског комитета за социјална права, као и изучавање утицајних научних радова у овим областима. Поред наставног дела, Летња школа ће обухватити и културни програм.

            Заинтересовани студенти треба да доставе биографију, уверење о положеним испитима, диплому/е или додатак дипломе/а које су стекли на претходним нивоима студија (опционо), доказ о стеченом нивоу знања енглеског језика (B1 ниво) и мотивационо писмо путем мејла на адресу bip2024@ius.bg.ac.rs.

Рок за подношење пријава је 18. април 2024. године.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве