Poziv studentima za BIP program

ERAZMUS+ program Key Action 1 – ERASMUS BIP

KONKURS ZA UČEŠĆE STUDENATA U IMPLEMENTACIJI Erazmus+ kombinovanog intenzivnog programa EQUALITY, DIVERSITY AND INCLUSION IN THE WORKPLACE – EUROPEAN AND COMPARATIVE APPROACH

koji se realizuje u saradnji Univerziteta u Beogradu, Univerziteta Tuluz 1 Kapitol (Francuska), Univerziteta u Udinama (Italija) i Univerziteta u Rijeci (Hrvatska)

Pozivamo studente i studentkinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se prijave za učešće u implementaciji Erazmus+ kombinovanog intenzivnog programa (Erasmus Blended Intensive Programme BIP), u čijem razvijanju i sprovođenju učestvuju Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Pravni fakultet Univerziteta Tuluz 1 Kapitol (Francuska), Pravni fakultet Univerziteta u Udinama (Italija) i Pravni fakultet Univerziteta u Rijeci (Hrvatska). Programom, koji će biti posvećen temi „Equality, Diversity and Inclusion in the Workplace – European and Comparative Approach“,  biće obuhvaćena intenzivna onlajn nastava i kraći boravak studenata i nastavnika s partnerskih institucija u Beogradu. Studentima će, na taj način, biti omogućeno da se upoznaju s važnijim aspektima primene načela jednakosti i zabrane diskriminacije u oblasti zapošljavanja i radnih odnosa, kako na nivou Evropske unije, tako i na nivou odabranih država.

Pet studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji budu odabrani da pohađaju program, ostvariće 4 ESPB.

            Onlajn predavanja i radionice biće organizovane 7. maja, dok će 4. juna 2024. godine biti održana onlajn završna konferencija ovog programa. Drugi deo programa uključiće Letnju školu „Equality, Diversity and Inclusion in the Workplace – European and Comparative Approach“, koja će biti održana od 10-15. maja 2024. godine u Beogradu, uz učešće  studenata i nastavnika iz Italije, Srbije, Francuske i Hrvatske. Nastavni deo Letnje škole obuhvatiće predavanja, radionice i kritičko preispitivanje više odluka Suda pravde Evropske unije i Evropskog komiteta za socijalna prava, kao i izučavanje uticajnih naučnih radova u ovim oblastima. Pored nastavnog dela, Letnja škola će obuhvatiti i kulturni program.

            Zainteresovani studenti treba da dostave biografiju, uverenje o položenim ispitima, diplomu/e ili dodatak diplome/a koje su stekli na prethodnim nivoima studija (opciono), dokaz o stečenom nivou znanja engleskog jezika (B1 nivo) i motivaciono pismo putem mejla na adresu bip2024@ius.bg.ac.rs.

Rok za podnošenje prijava je 18. april 2024. godine.

Arhive