Predavanje „Veštačka inteligencija: Pravni okvir i primena u praksi“ 18. april 2024 u 18č konferencijska sala

Dana 18. aprila 2024 sa početkom u 18č u konferencijskoj sali na Pravnom fakultetu biće održano predavanje koje organizuje Srpsko pravno društvo 1835 u saradnji sa Advokatskom kancelarijom Naumović i partneri na temu: “Veštačka inteligencija, pravni okvir u RS, EU i SAD, sa posebnim osvrtom na AI Act EU, primena u praksi na projektima, etika i zaštita podataka“.

Uvodnu reč će održati prof. Dr Tatjana Jovanić i govoriće o Regulatornoj strategiji zasnovanoj na riziku i upravljanje rizicima kao ključnim principom usklađenosti poslovanja u oblasti novih tehnologija, dok će u nastavku predavanje održati predavači: advokat Zoran Naumović i advokat Ivana Živković Rusalić, oboje iz advokatske kancelarije Naumović i partneri.

Na predavanju će studenti moći da se upoznaju sa praktičnom primenom propisa iz različitih oblasti prava koje utiču na dizajn, razvoj, distribuciju i rad sa veštačkom inteligencijom.

Takođe, otvorene su imejl adrese na koje zainteresovana lica mogu unapred postaviti pitanja:

office@naumovic-partners.com i office@lawsociety.rs. Pitanja će biti odabrana prema slobodnoj proceni predavača u vezi sa temom koja se obrađuje. Naravno, biće otvorena diskusija i na licu mesta posle predavanja.

Plakat

Arhive