Održana svečana dodela diploma polaznicima četiri generacije master akademskih studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki

U rezidenciji ambasadora Italije u Srbiji NJ. E. Luke Gorija 22. maja 2024. godine održana je svečana dodela diploma polaznicima četiri generacije master akademskih studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki, koje se realizuju na engleskom jeziku na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Univerzitetom u Rimu Tor Vergata, Departman za ekonomiju i finansije, od 2017. godine. Ove studije je podržala Evropska banka za obnovu i razvoj, obezbeđivanjem stipendija za polaznike zaposlene u javnim sektorima zemalja koje pripadaju regionu Zapadnog Balkana.

Zajedničke diplome pomenuta dva univerziteta primilo je 80 polaznika ovog programa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske. Prisutnima su se obratili: ambasador Italije NJ. E. Luka Gori, direktor Odeljenja za nabavke u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Jan Jakholt, upravnik programa profesor dr Dobrosav Milovanović i Dimitar Azeski, član upravnog odbora Alumni udruženja  studenata ovog programa u Rimu i u Beogradu.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje dr Aleksandar Jović, regionalni direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli, zamenik direktora Odeljenja za nabavke u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Jevgenij Smirnov i šef predstavništva Evropske investicione banke za region Zapadnog Balkana Alesandro Bragonzi.

S obzirom na to da je ovaj zajednički studijski program „dvojnik“ programa koji se odvija u Rimu od 2013. godine, njihovu zajedničku mrežu, nakon 11 ciklusa „rimskog“ i sedam ciklusa „beogradskog“ programa, do sada čini 367 diplomaca, odnosno ukupno 508 polaznika iz više od 50 zemalja.

            Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, ministarstava, Privredne komore Srbije, Grada Beograda i poslediplomaca iz Srbije, koji su završili ove master studije u Rimu, Univerzitet u Beogradu i Pravni fakultet su uspeli da  izgrade poverenje i da zadovolje visoke profesionalne, institucionalne i lične standarde kako bi Republika Srbija, Grad Beograd i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu postali regionalni centar za sticanje i prenos znanja i najbolje međunarodne prakse u oblasti javnih nabavki.

Arhive