Saradnik u nastavi Đorđe Stepić održao je gostujuće predavanje na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci

U ponedeljak, 20. maja 2024. godine, saradnik u nastavi Đorđe Stepić održao je na gostujuće predavanje na temu „Državnopravni položaj Srbije od Prvog srpskog ustanka do obnove nezavisnosti 1878. godine”, u sklopu predmeta Nacionalna istorija države i prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. U toku predavanja, izložene su različite (pravno)istorijske vododelnice u borbi Srbije za samoupravu, autonomiju i, najposle, nezavisnost od Otomanskog carstva, kroz prizmu državnopravnog razvoja.

Predavanju su, pored predmetnih nastavnika – prof. dr Zdrave Stojanović i doc. dr Mirjane Miškić – kao i asistenata Marka Romića i Igora Mirjanića, i studenata Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, prisustvovali i odabrani banjalučki gimnazijalci, sa svojim profesorom, višim asistentom Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, dr Danilom Kovačem.

Predavanje, kao vid učešća u nastavi, ostvareno je u okviru saradnje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i  Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, na osnovu Sporazuma o saradnji. 

Arhive