Hulijeta Rabanos na istraživačkom boravku u Sariju

U okviru realizacije Radnog paketa 5 „Pravo i praktična racionalnost” i Radnog paketa 6 „Praktično orijentisane pravne osnove” projekta ALF, postdoktorantkinja Univerziteta u Beogradu Hulijeta Rabanos je obavila istraživački boravak u Centru za pravo i filozofiju Pravnog fakulteta Univerziteta u Sariju (Centre for Law and Philosophy of the University of Surrey School of Law) (Ujedinjeno Kraljevstvo), od 26. februara do 29. marta 2024. godine. 

Istraživački boravak je omogućen uz pomoć stipendije Centra za temeljna pravna znanja (CLF), kojaza cilj ima omogućavanje istraživačima Univerziteta u Beogradu da unaprede lična znanja i istraživačke veštine kroz direktnu interakciju sa istraživačima iz drugih pravnih tradicija i stručnjacima za neke od temeljnih pravnih znanja, u ovom slučaju praktičnu racionalnost.

U okviru svog istraživačkog boravka, dr Rabanos je dalje razvijala svoje postdoktorsko istraživanje i imala priliku da o tome razgovara sa profesorima i saradnicima Centra: Kenetom Ehrenbergom, Hrafnom Asgeirsonom, Veronikom Rodrigez-Blanko, Ambroz Lijem, kao i sa Kristoferom Tagartom.

Rabanos je takođe učestvovala kao gostujući predavač na dostiplomskom kursu „Obaveznost i kažnjavanje“,  koji vode Ambroz Li i Kristofer Tagart.

Arhive