OTVOREN POZIV: NACIONALNO TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA “Chine Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition” u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad

Akademija umetnosti Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu sa zadovljstvom vas poziva na 6. takmičenje mladih iz engleskog jezika “Chine Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition” koje je inicirano je 2019. pod sloganom „Let the world hear your voice“.

Šesto takmičenje iz engleskog jezika otvoreno je za prijavu đaka i studenata srpskog državljanstva (srednje škole, fakulteti i akademije) starosti od 16 do 27 godina.

Podnosioci prijave treba da pripreme:

–          Govor na temu „Civilizations: clash an coexist” (usmeno izlaganje bez čitanja)

–          Trajanje govora: maksimalno 4 minuta

–          Video snimak govora

–          Pisani tekst govora (500 reči)

–          Prijavni formular možete preuzeti na linku:

https://akademija.uns.ac.rs/21st-century-cup-application/

Prijave su otvorene do ponedeljka, 09. septembra 2024. Finale takmičenja će se održati na Akademiji umetnosti Novi Sad u ponedeljak, 16. septembra 2024. Pobednika takmičenja odlazi na svetsko takmičenje u Kinu koje će se održati tokom oktobra meseca. Prošle godine, Strahinja Trivković, tada đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar. Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prošle godine prezentovali rad na temu “ Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Arhive