Studentska praksa na Institutu za fiziku u Beogradu – poziv za studente

Institut za fiziku u Beogradu, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, pripremio je katalog studentskih praksi za akademsku 2024/2025. godinu koje se mogu obaviti na našem Institutu. Elektronsko izdanje ovog kataloga možete pronaći na sledećoj adresi:
https://www.ipb.ac.rs/docs/Institut%20za%20fiziku%20u%20Beogradu-Studentske%20prakse-Predlozi%20tema%20za%20studentske%20prakse%20za%20akademsku%202024-25.%20godinu.pdf

Predložene prakse su prvenstveno namenjene studentima, ali i naprednim srednjoškolcima specijalno motivisanim za istraživački rad u našim laboratorijama i centrima izvrsnosti.

Katalog sadrži sažete opise pojedinačnih istraživačkih tema i projekata, toka prakse, uslova za pohađanje, kao i kratke biografije mentora koji su istraživači Instituta.

Predložene teme istraživanja većinom su vezane za širu oblast fizike i njoj pridruženih tehnologija. Pored ovoga, Institut iz godine u godinu sve veći naglasak stavlja na istraživanja  na dodiru fizike sa drugim naukama i kreativnim disciplinama, kao i na komunikaciju i promociju nauke i njenog efekta na društvo široj javnosti.

Prijave studenata su moguće tokom cele akademske godine. Studenti se mogu obratiti direktno mentorima (njihovi kontakti su dati u publikaciji), a za sva pitanja, nedoumice i pomoć mogu nam se takođe obratiti i na ipbstudentskeprakse@ipb.ac.rs.

Arhive