Predavanje “Kako uspešno razviti transfer tehnologije – Dokazani švajcarski modeli ETX i Tehnopark Cirih”

Naučno -tehnološki park Beograd, u saradnji sa Švajcarskim institutom za intelektualnu svojinu, ima zadovoljstvo da vas pozove na predavanje posvećeno razvoju i najboljim praksama u oblasti transfera tehnologije:  

“Kako uspešno razviti transfer tehnologije – Dokazani švajcarski modeli ETH i Tehnopark Cirih” četvrtak , 12. septembar, 10č NTP Beograd, Veljka Dugoševića 54

Kroz predavanja dva eminentna predstavnika švajcarske akademske i inovacione zajednice, fokus će biti na postavljanju jasnih procesa transfera tehnologije koji doprinose uspešnoj komercijalizaciji istraživanja i saradnji između nauke i privrede.  

Lars Lünenburger sa ETH Cirih govoriće kako su uspostavili uspešan proces transfera tehnologije, podršci koju pružaju istraživačima i mehanizmima saradnje sa industrijom. ETH Cirih je rangiran među 10 najboljih univerziteta na svetu, a pored izuzetnog akademskog programa, izdvaja se po efikasnom mehanizmu povezivanja istraživača sa privredom kroz jasno definisan proces transfera tehnologije (samo prošle godine osnovane su 43 spin-of kompanije).  

Matthias Hölling iz ciriškog Technoparka koji okuplja kompanije iz različitih industrija, klastera, univerziteta, istraživačkih instituta, startapa, kao i velike brendove, predstaviće njihovu ulogu u osnaživanju tehnološkog transfera i mehanizme transfera tehnologije iz ugla privrede.  

Detaljnu agendu pogledajte na LINKU.

Radni jezik događaja je engleski.  

Prijava za učešće na događaju je obavezna do utorka 10. septembra na linku OVDE.

Arhive