Veliki uspeh studenata našeg fakulteta

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da se tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu kvalifikovao za usmene runde međunarodnog takmičenja „The Ian Fletcher International Insolvency Law Moot“, najprestižnijeg studentskog takmičenja u oblasti međunarodnog stečajnog prava. Usmene runde takmičenja će se održati od 29. do 31. marta na Singapurskom Univerzitetu za Menadžment, u Singapuru, uz podršku INSOL International i International Insolvency Institute.

U konkurenciji fakultetskih timova sa prestižnih svetskih univerziteta, naš tim se plasirao u završnu fazu takmičenja kao jedini tim sa Balkana, a zajedno sa jedanaest drugih timova iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Australije, Singapura itd. Nezavisni stručnjaci i sudije iz oblasti međunarodnog stečajnog prava su detaljno pregledali pisane podneske svih registrovanih timova i ocenili podnesak beogradskog tima kao jedan od najboljih. Članovi našeg tima, Anđelija Milićević, Aleksandra Čvorović, Andrej Zorić i Pavle Erić, su se intenzivno pripremali više od pet meseci kako bi na najbolji način predstavili naš fakultet. Studenti istražuju i pripremaju se pod vođstvom trenera Nikole Ilića, asistenta na Pravnom fakultetu, dok ceo tim predvode dvojica profesora, prof. dr Vuk Radović i prof. dr Branko Radulović, čiji su saveti, iskustvo i posvećenost pružili studentima ogromnu podršku.

Učešće našeg tima na usmenim rundama u Singapuru je moguće zahvaljujući pomoći doc. dr Milene Đorđević, između ostalog, koordinatora moot court aktivnosti na Fakultetu, kao i uprave Fakulteta. Takođe, odlazak našeg tima u Singapur ne bi bio moguć bez pomoći i podrške naših donatora: IFC i Projekat za rešavanje problema zaduženja i prestanka poslovanja u regionu Zapadnog Balkana, Deloitte Srbija, Wolf Theiss Srbija, Advokatsko ortačko društvo Moravčević Vojnović i partneri i advokatska kancelarija Kosić.

Arhive