Studije za inovaciju znanja „Novi proizvodi osiguranja, tehnološke inovacije i zaštita korisnika u osiguranju“

UVOD

U modernom društvu osiguranje je izuzetno koristan i cenjen proizvod. Ono je u ekspanziji, javljaju se novi proizvodi, koriste se digitalne inovacije, usvajaju nove poslovne politike, a zakonodavac neumorno radi na uređenju korporativnih uslova za obavljanje delatnosti, ali i na unapređenju zaštite korisnika osiguranja. Ono što je do juče bilo u domenu slobodne volje potencijalnog osiguranika danas ili sutra može postati obavezno osiguranje. Imajući u vidu značaj osiguranja za sigurnost biznisa, ali i građana u svojstvu potrošača, organizacija studija za inovaciju znanja se nameće. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu izlazi u susret potrebama tržišta organizacijom studija koje se neće baviti samo pravnom, već i ekonomskom, marketinškom i tehničkom stranom osiguranja. Samo interdisciplinarnim pristupom može se postići produbljeno proučavanje oblasti koja u razvijenim ekonomijama uveliko uživa vodeći značaj.

PREDAVANJA

Program studija je koncipiran tako da obuhvata sijaset tema počev od strategije poslovanja preko Solventnosti II i najnovijih ESG trendova do specifičnih pitanja koje otvara digitalizacija i korišćenje pametnih ugovora, kao i goruća tema zaštite podataka u osiguranju. Bilo da ste pravnik, ekonomista, stručnjak za marketing u osiguranju ili za likvidaciju šteta, advokat ili se bavite distribucijom osiguranja, profesionalnim usavršavanjem ulazite u korak sa najnovijim trendovima u osiguranju. Predavači na studijama biće univerzitetski profesori, eminentni stručnjaci iz prakse osiguranja i predstavnici nadzornog tela. Nastava obuhvata 60 časova predavanja i počinje u oktobru. Po završetku studija polaznici dobijaju uverenje Fakulteta o pohađanju Studija, odnosno uverenje o položenom završnom ispitu.

ŠKOLARINA

Školarina za studije iznosi 70.000 dinara i plaća se u celosti pre početka nastave.

Školarinom su obuhvaćeni časovi nastave, propratni materijali i polaganje završnog ispita, uz mogućnost jednog ponovnog polaganja.

PRIJAVA

Prijava na studije počinje 21. avgusta 2023. godine i traje do 1.  oktobra 2023. godine.

Prijave se vrše elektronskim putem, popunjavanjem i dostavljanjem upisnice na sledeću adresu: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs

Upisnicu na studije možete preuzeti ovde: OVDE

UPRAVNICA STUDIJA

Upravnica studija je prof. dr Nataša Petrović Tomić.

DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije o studijama mogu se dobiti preko mejla: dusko.colovic@ius.bg.ac.rs ili pozivom na telefon 011/3027-725, odnosno 062/118-18-18.

Arhive