Potpisan sporazum o saradnju sa Komisijom za hartije od vrednosti

Dana 9. oktobra 2023. godine, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potpisan je Sporazum o saradnji između ove dve institucije. Sporazum su potpisali predsednik Komisije Marko Janković i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković.

Cilj sporazuma je produbljivanje saradnje između Komisije i Pravnog fakulteta kroz razmenu stručnjaka i nastavnika, organizaciju zajedničkih predavanja i radionica, kao i uključivanje studenata u praktičan rad Komisije. Time će se ostvariti bolja povezanost između teorijskog znanja koje studenti stiču na fakultetu i prakse pre svega u oblasti tržišta kapitala, digitalne imovine i dr.

Ovaj sporazum označava početak dublje i sveobuhvatnije koordinacije između Komisije za hartije od vrednosti i Pravnog fakulteta. Cilj ovog partnerstva je unapređenje razumevanja, edukacije i pravne regulative u domenu tržišta kapitala i digitalne imovine. Kroz ovu saradnju, oba tela će raditi zajedno na stvaranju obrazovnih programa, istraživačkih projekata i drugih inicijativa koje će doprineti razvoju tržišta i jačanju pravnog okvira.

Komisija za hartije od vrednosti i Pravni fakultet veruju da će ovo partnerstvo doprineti unapređenju efikasnosti i transparentnosti tržišta kapitala, kao i pravne sigurnosti u oblasti digitalne imovine. Kroz međusobnu razmenu znanja i resursa, očekuje se dalje jačanje integriteta i poverenja u ove vitalne sektore ekonomije.

„Veoma nam je drago što smo danas potpisali ovaj značajan sporazum sa Pravnim fakultetom, čime ćemo ojačati našu saradnju sa akademskom zajednicom. Studenti će na ovaj način steći dragoceno iskustvo koje će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju u ovoj oblasti“, izjavio je Marko Janković, predsednik Komisije za hartije od vrednosti.

Kroz ovaj sporazum, studenti Pravnog fakulteta će moći da obavljaju stručnu praksu u Komisiji za hartije od vrednosti i steknu dragoceno iskustvo u regulativi i nadzoru tržišta. Komisija će omogućiti studentima uvid u svoj rad i približiti im zakonsku regulativu i svakodnevno funkcionisanje tržišta u Srbiji.

Ovo partnerstvo predstavlja korak napred ka izgradnji jače i obrazovanije zajednice u oblasti finansija i poslovnog prava. Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije i Pravni Fakultet Univerziteta u Beogradu sa nestrpljenjem očekuju pozitivne rezultate ove saradnje, verujući da će doprineti razvoju stručnosti i poboljšanju poslovnog okruženja u Srbiji.

Arhive