Studije za inovaciju znanja

Studije za inovaciju (specijalizaciju) znanja – Poresko savetovanje

Studije traju dva semestra i obuhvataju 100 časova (predavanja, vežbe, popunjavanje poreskih prijava, rešavanje slučajeva i dr.). Po završetku Studija, polaznici dobijaju uverenje Fakulteta o pohađanju Studija, odnosno uverenje o položenom završenom ispitu.

Studije za inovaciju (specijalizaciju) znanja – Pravo digitalne imovine

U savremenim uslovima korišćenje interneta i informacionih tehnologija postalo je deo svakodnevnog života. Svedoci smo razvoja tzv. blokčejn tehnologije, čije se otkriće po značaju upoređuje sa otkrićem interneta 80-ih godina prošlog veka, budući da ima neslućeni potencijal za primenu u mnogim oblastima.

Studije za inovaciju znanja – „Usklađenost poslovanja“ (Compliance)

Usklađeno poslovanje (eng. Compliance) kao jedan od poslovnih principa i strateških ciljeva u poslovanju privrednih subjekata, kao i funkcija kontrole usklađenosti poslovanja kao organizacioni deo sistema unutrašnjih kontrola zadužen da identifikuje i nadzire rizike koji nastaju kao posledica neusklađenog poslovanja, prepoznati su kao neophodni preduslovi za održivo i uspešno poslovanje privrednih subjekata i napredak društva u celini.

Studije za inovaciju znanja „Javni nastup i veština pregovaranja“

Tehničko-tehnološki napredak, čijem progresivnom razvoju svedočimo poslednjih decenija, pored koristi neretko izaziva i oskudnost u izražavanju. Stoga se pred savremene ljude kao imperativ stavlja ovladavanje veštinom lepog, jasnog, dobrog i uverljivog govora.

Studije za inovaciju znanja „Novi proizvodi osiguranja, tehnološke inovacije i zaštita korisnika u osiguranju“

U modernom društvu osiguranje je izuzetno koristan i cenjen proizvod. Ono je u ekspanziji, javljaju se novi proizvodi, koriste se digitalne inovacije, usvajaju nove poslovne politike, a zakonodavac neumorno radi na uređenju korporativnih uslova za obavljanje delatnosti, ali i na unapređenju zaštite korisnika osiguranja.

Studije za inovaciju znanja – Sprečavanje korupcije

Korupcija je negativan društveni fenomen koji zahteva energičnu, pravovremenu i sistemsku borbu društva i države. Njene posledice pogađaju istovremeno funkcionisanje javnih vlasti, ekonomski razvoj, državu i društvo u celosti, javni interes i ostvarivanje individualnih prava i sloboda građana.

Studije za inovaciju znanja o predstavci pred Evropskim sudom za ljudska prava

U modernom društvu osiguranje je izuzetno koristan i cenjen proizvod. Ono jProgramom studija obuhvaćene su kako osnove predstavke pred Evropskim sudom, tako i teme čijim će se izučavanjem izgraditi i unaprediti sposobnosti pravnica i pravnika da valjano razumeju i ispravno primene odredbe o ljudskim pravima iz Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, ali i standarde i praksu Evropskog suda za ljudska prava u određenim oblastima.

Arhive