U Mariboru održan Susret rukovodilaca pravnih biblioteka našeg regiona

Susret rukovodilaca pravnih biblioteka našeg regiona je održan 18, 19. i 20. oktobra 2006. godine u Mariboru. Domaćin je bio, po drugi put, Pravni fakultet Univerziteta u Mariboru.

Prisutni predstavnici biblioteka su najveću pažnju posvetili načinu formiranja Asocijacije pravnih biblioteka Jugoistočne Evrope i nakon konstruktivnih dogovora potpisano je Pismo namere.

Planirano je da Asocijacija bude formirano u junu 2007. godine u Neumu, s tim što bi rukovodioci institucija prethodno potpisali akt o formiranju Asocijacije. Ova Asocijacija bi se kasnije priključila svetskoj asocojaciji pravnih biblioteka (International Association of  Law Libraries).

Gost Susreta je bio prof. dr Holger Knudsen prethodni predsednik ove svetske asocijacije. Vođeni su naravno i razgovori o proširenju svih vidova saradnje između pravnih biblioteka u regionu, a bila je i prezentacija slovenačke elektronske pravne baze Ius info, LexisNexis baze i Paragraf neta. Naš fakultet je dobio kao poklon mogućnost da tri meseca besplatno koristi bazuIus info, a domaćini su svima dali i vredne poklone u knjigama.

I gosti i domaćini duguju zahvalnost sponzoru Susreta, Poslovnom sistemu MERKATOR, koji je finansijskom podrškom omogućio ugodan smeštaj i boravak gostiju i plodotvaran rad svih učesnika Susreta.

Arhive