Skup bibliotekara pravnih biblioteka našeg regiona održan u Beogradu

Skup bibliotekara pravnih biblioteka našeg regiona održan je 25. oktobra 2007. u Biblioteci Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nakon pozdravne reči prodekana za nauku doc. dr Miodraga Jovanovića, upravnice Biblioteke domaćina je uputila gostima reči dobrodiošlice, pa je usledio razgovori o nastavku i proširenju razmene publikacija, o objedinjenoj nabavci elektronskih pravnih baza i o ulozi visokoškolskih biblioteka u realizaciji nastave reformisane prema Bolonjskoj deklaraciji. Posebno su bila dragocena iskustva onih fakulteta na kojima je ranije počela reforma nastavnonaučnog procesa.

Nakon ručka, usledila je zajednička poseta Sajmu knjiga, gde su gostima na štandu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu uručeni i prigodni pokloni. Neki od zainteresovanih bibliotekara su odabrali publikacije iz naših suvišaka koji se i čuvaju da bi bili pokolonjene drugim bibliotekama.

Bibliotekari naše biblioteke su posetili ovogodišnji sajam knjiga, upoznali se sa novom izdavačkom produkcijom, posebno sa našom i stranom literaturom koja se odnosi na oblast prava i srodnih nauka.

Arhive