Успех наших студената на конференцији iSLaCo’2018 – Blockchain, artificial intelligence, robots and law у Санкт Петербургу

Студенти нашег факултета Ивана Радомировић, Соња Стојчић, Теодора Вишњић, Александра Регодић, Александар Вишњић, Ненад Калчић, Марко Богић, Филип Крањац, Богдан Шатилин, Стефан Југовић и Огњен Миладиновић (као и његови коаутори са ЕТФ-а, Вук Вукомановић и Ђорђе Петровић) учествовали су на XVIII студентској конференцији iSLaCo’2018 – `Blockchain, artificial intelligence, robots and law`, која је у априлу 2018. године одржана на Правном факултету Државног универзитета у Санкт Петербургу.

За студенте је 18. априла био организован обилазак зграде овог факултета, уз упознавање са његовом историјом, садашњим активностима и плановима за будућност. Такође, студенти су били и у прилици да се упознају са наставницима Правног факултета, а, примила их је и професорка Националне историје државе и права Џеневра Игоревна Луковскаја (Дженевра Игоревна Луковская), легенда катедре за правну теорију и историју. Наредног дана, за студенте је била организована посета Законодавној скупштини Санкт Петербурга (Законодательное Собрание Санкт-Петербурга), док је конференција отворена 20. априла.

Први дан конференције био је посвећен предавањима истакнутих професора (мастер-класс), која су била изузетно садржајна и занимљива. Студенти су и наредног дана имали једно кратко предавање на руском језику, након чега су уследила представљања студентских радова и дискусија о њима. Свака група студената имала је ментора, који је водио дискусије и коментарисао радове, а затим се о сваком раду расправљало са осталим делегатима. Након тога је уследила свечана додела сертификата којој је присуствовао и декан Правног факултета Државног универзитета у Санкт Петербургу Сергеј Александрович Белов (Сергей Александрович Белов).

На овој свечаности додељене су и дипломе најбољим излагачима радова за сваку од шест научних области покривених програмом конференције. Том приликом, двојица наших студената били су проглашени за најбоље излагаче на својим панелима: Филип Крањац је награђен за рад на тему `Cryptocurrencies in the focus of law: new financial order or a manipulation?’ на енглеском језику, док је Богдан Шатилин награђен за рад посвећен теми `Internet of things: regulation for safety and efficiency` на руском језику.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве