Велики успех студената Правног факултета на такмичењу из медијског права у Оксфорду

На једанаестом такмичењу студената права из области медијског права – Monroe E. Price Media Moot Court Competition, одржаном од 8. до 13. априла 2018. године у Оксфорду, тим Правног факултета постигао је значајан успех пласманом у најбољих 20 тимова из целог света, у конкуренцији од преко 100 факултета са пет континената света. Такође, наш студент мастер студија Стефан Деспот је освојио награду за деветог најбољег говорника, у конкуренцији од 240 такмичара из целог света. Правни факултет стоји у одабраном друштву,као један од три тима који су понели награду за најбољег говорника, а да није са енглеског говорног подручија.

Тим који је представљао Правни факултет Универзитета у Београду на овогодишњем такмичењу у Оксфорду чинили су: Исидора Грабеж, Јована Мисаиловић, Бојана Маринковић, Стефан Деспот и Павле Новевски, студенти IV године и мастер студија. Студенти су се за ово такмичење вредно припремали седам месеци заједно са Марком Живановићем, који је био тренера тима.

Велику захвалност у припремама београдског тима Факултет дугује професорима и колегама са Факултета и бројним бившим учесницима овог престижног такмичења, данас успешним правницима у разним правничким професијама, који су своје драгоцено време посветили припремама нашег тима у Београду, и својим коментарима и сугестијама на усмене наступе наших студената помогли да квалитет аргументације београдског тима буде на нивоу који је приказан, препознат и похваљен у Оксфорду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве