Uspeh naših studenata na konferenciji iSLaCo’2018 – Blockchain, artificial intelligence, robots and law u Sankt Peterburgu

Studenti našeg fakulteta Ivana Radomirović, Sonja Stojčić, Teodora Višnjić, Aleksandra Regodić, Aleksandar Višnjić, Nenad Kalčić, Marko Bogić, Filip Kranjac, Bogdan Šatilin, Stefan Jugović i Ognjen Miladinović (kao i njegovi koautori sa ETF-a, Vuk Vukomanović i Đorđe Petrović) učestvovali su na XVIII studentskoj konferenciji iSLaCo’2018 – `Blockchain, artificial intelligence, robots and law`, koja je u aprilu 2018. godine održana na Pravnom fakultetu Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu.

Za studente je 18. aprila bio organizovan obilazak zgrade ovog fakulteta, uz upoznavanje sa njegovom istorijom, sadašnjim aktivnostima i planovima za budućnost. Takođe, studenti su bili i u prilici da se upoznaju sa nastavnicima Pravnog fakulteta, a, primila ih je i profesorka Nacionalne istorije države i prava Dženevra Igorevna Lukovskaja (Dženevra Igorevna Lukovskaя), legenda katedre za pravnu teoriju i istoriju. Narednog dana, za studente je bila organizovana poseta Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga (Zakonodatelьnoe Sobranie Sankt-Peterburga), dok je konferencija otvorena 20. aprila.

Prvi dan konferencije bio je posvećen predavanjima istaknutih profesora (master-klass), koja su bila izuzetno sadržajna i zanimljiva. Studenti su i narednog dana imali jedno kratko predavanje na ruskom jeziku, nakon čega su usledila predstavljanja studentskih radova i diskusija o njima. Svaka grupa studenata imala je mentora, koji je vodio diskusije i komentarisao radove, a zatim se o svakom radu raspravljalo sa ostalim delegatima. Nakon toga je usledila svečana dodela sertifikata kojoj je prisustvovao i dekan Pravnog fakulteta Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu Sergej Aleksandrovič Belov (Sergeй Aleksandrovič Belov).

Na ovoj svečanosti dodeljene su i diplome najboljim izlagačima radova za svaku od šest naučnih oblasti pokrivenih programom konferencije. Tom prilikom, dvojica naših studenata bili su proglašeni za najbolje izlagače na svojim panelima: Filip Kranjac je nagrađen za rad na temu `Cryptocurrencies in the focus of law: new financial order or a manipulation?’ na engleskom jeziku, dok je Bogdan Šatilin nagrađen za rad posvećen temi `Internet of things: regulation for safety and efficiency` na ruskom jeziku.

Arhive