Veliki uspeh sportista Pravnog fakulteta

U Istanbulu je, od 9. do 13. maja 2018. godine, održan tradicionalni  SPORTFEST, jedno od najmasovnijih sportskih univerzitetskih takmičenja, na kojem su učešće uzeli predstavnici 34 fakulteta sa četiri kontinenta.

U organizaciji Bosforskog univerziteta (Bogazici Universitasi) osnovanog 1896. godine, naš fakultet su predstavljali muška futsal reprezentacija i košarkaške i odbojkaške selekcije u obe konkurencije.

Futsal reprezentacija Pravnog fakulteta, koja se prošlog meseca okitila šampionskom titulom u Ligi Univerziteta u Beogradu, objedinila je titule osvojivši zlatnu medalju u veoma oštroj konkurenciji. U polufinalu je savladano Sveučiliše u Zagrebu dok je naslov šampiona Pravni fakultet osvojio nakon pobede nad univerzitetom iz Libana.

Vredi napomenuti svojevrsni šampionski niz naših futsalera: u ovosezonskoj Ligi Univerziteta u Beogradu i Svetskom kupu u Istanbulu ostvarili su sve pobede bez ijednog poraza ili nerešenog rezultata, što predstavlja najveći uspeh našeg fakulteta u sportskim okvirima.

Šampioni Svetskog kupa u Istanbulu su Filip Minić, kapiten, Ivan Nikitović, zamenik kapitena, Nikola Ristanović, Nikola Matijević, Marko Badovinac, Srđan Brkić, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Ognjen Radović, Đorđe Vrljanac, Strahinja Pajčin i Igor Veseličić a selektirao ih je i predvodio dr Vladimir Vuletić, profesor našeg fakulteta.

Ovim velikim uspehom futsaleri su se direktno kvalifikovali na Svetsko fakultetsko prvenstvo koje će biti održano u Rimu, u novembru ove godine.

Sportsko udruženje VICTORIA Pravnog fakulteta, koje predvodi naš student Nikola Ristanović, može se podičiti i osvojenim srebrom u ženskoj košarci i bronzom u ženskoj odbojci na ovom izuzetno prestižnom takmičenju.

Arhive