Tribina ,,Borba protiv terorizma na Kubi“

U Svečanoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 25. oktobra 2018. godine, u organizaciji Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta i Centra za razvoj odnosa Beograda i Havane, održana je tribina pod nazivom ,,Borba protiv terorizma na Kubi – slučaj Petorice“, u okviru koje je predstavljena knjiga ,,Šta počiva sa druge strane mora“ autora Stivena Kimbera, koja govori o ovom slučaju.

U ime Pravnog fakulteta skup je otvorila doc. dr Jelena Lepetić, prodekan za međunarodnu saradnju. Prisutnima su se obratili NJ.E. Danilo Pantović, ambasador Republike Srbije u Republici Kubi, NJ.E. Gustavo Trista, ambasador Republike Kube u Republici Srbiji, Gerardo Hernandez, narodni poslanik u Skupštini Republike Kube, prorektor Instituta za spoljnu politiku u Havani i nosilac ordena Heroja Kube, najvišeg odlikovanja Republike Kube, kao i Goran Petronijević, advokat, predsednik Komiteta za odbranu ,,Petorice“ u Srbiji.

Događaju su, pored studenata, prisustvovali i NJ.E. Dija Nader de El Andari, ambasadorka Bolivarske Republike Venecuele u Republici Srbiji, poslanici Narodne skupštine Republike Srbije, članovi Gradskog veća grada Beograda, kao i odbornici Skupštine grada Beograda.

Arhive