Учешће наше студенткиње на Међународном омладинском форуму иницијативе „Појас и пут“

Студенткиња треће године Правног факултета Универзитета у Београду, Ђина Главчић Костић, учествовала је на Међународном омладинском форуму иницијативе „Појас и пут“ (International Youth Forum on Belt and Road Initiative) од 27-30. децембра 2018. године, одржаном у граду Хангџоуу у Кини.

Форум је одржан под покровитељством Академије за међународну стратегију и право Џеђанг Универзитета (Zhejiang University) и Међународне академије за „Појас и Пут“ (IABR, Хонг Конг), чији је циљ, поред слободно одабраних презентација чланова тимова, било промовисање излазеће збирке чланака на тему Young Belt and Road: Opportunities in Central and Eastern Europe за кинеске студенте у чијем је састављању учествовало 16 тимова из европских земаља – чланица 16+1 платформе.

Ђина је стипендирани аутор дела политичко-правног чланка о структури Србије с уставно-правног становишта, уз идејну подршку професора Марка Станковића, и презентације „The Effect of Ius-naturalism to Young Belt and Road Initiative Goals Fulfillment” у којој је идеју јуснатурализма и размене универзалних правних и академских идеја повезала са циљевима иницијативе и смањењем образовних и културних баријера.

Тим Србија био је састављен од укупно три члана, од којих су друга два српски студенти у иностранству – студент мастер студија у Кини и студенткиња основних студија у Америци.

„Појас и пут“ је широка развојна стратегија кинеских власти, коју је 2013. године предложио председник Си Ђинпинг, а за циљ има повезивање и сарадњу са Евроазијским земљама кроз инфраструктурне, економске и културне пројекте.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве