Наши студенти освојили друго место на међународном припремном такмичењу у Милану

У склопу припрема за учешће на овогодишњем XXVI такмичењу из права међународне продаје робе и арбитражног права Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, студенти Правног факултета Универзитета у Београду су 7. и 8. марта 2019. г. учествовали на припремном такмичењу у Милану.

Италијанска асоцијација за арбитражу и Миланска арбитражна комора ове године су четврти пут организовали припремно такмичење у Милану, које је окупило 18 тимова из девет европских земаља. Током два дана такмичења, наши студенти су наступали против студената из Италије (Bocconi University, University of Milan, Roma Tre University), Финске (Helsinki University), Немачке (Passau University, Mainz University) и Француске (Sciences Po Law School). Следећа етапа у припремама наших студената ће бити међународно припремно такмичење у Минхену, на коме наш тим већ неколико година за редом учествује и остварује запажене успехе.

Наш тим је на AIA-CAM Pre-Moot заузео друго место, са свега 0.2 поена ралике у просечном броју бодова од провопласираног тима Универзитета Црне Горе, док је треће место припало Универзитету из Милана – Bocconi. Београдски тим је на овом такмичењу пратила доц. др Милена Ђорђевић, која је била и говорник на арбитражној конференцији у оквиру панела “Requests for the Production of Documents: Ally or Foe?”, коју је организовала Миланска арбитража.

Београдски овогодишњи Vis Moot тим је састављен од осам студената четврте године и мастер студија: Стефан Петровић, Стефан Станимировић, Љубиша Вулић, Давид Вучинић, Матија Савовић, Уна Драганић, Мила Ђорђевић и Теодора Вујошевић. Тим спремају доц. др Милена Ђорђевић и асистент Урош Живковић, а помажу им Ивана Бараћ, Сара Стојковић и Андреа Николић.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве