Naši studenti osvojili drugo mesto na međunarodnom pripremnom takmičenju u Milanu

U sklopu priprema za učešće na ovogodišnjem XXVI takmičenju iz prava međunarodne prodaje robe i arbitražnog prava Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu su 7. i 8. marta 2019. g. učestvovali na pripremnom takmičenju u Milanu.

Italijanska asocijacija za arbitražu i Milanska arbitražna komora ove godine su četvrti put organizovali pripremno takmičenje u Milanu, koje je okupilo 18 timova iz devet evropskih zemalja. Tokom dva dana takmičenja, naši studenti su nastupali protiv studenata iz Italije (Bocconi University, University of Milan, Roma Tre University), Finske (Helsinki University), Nemačke (Passau University, Mainz University) i Francuske (Sciences Po Law School). Sledeća etapa u pripremama naših studenata će biti međunarodno pripremno takmičenje u Minhenu, na kome naš tim već nekoliko godina za redom učestvuje i ostvaruje zapažene uspehe.

Naš tim je na AIA-CAM Pre-Moot zauzeo drugo mesto, sa svega 0.2 poena ralike u prosečnom broju bodova od provoplasiranog tima Univerziteta Crne Gore, dok je treće mesto pripalo Univerzitetu iz Milana – Bocconi. Beogradski tim je na ovom takmičenju pratila doc. dr Milena Đorđević, koja je bila i govornik na arbitražnoj konferenciji u okviru panela “Requests for the Production of Documents: Ally or Foe?”, koju je organizovala Milanska arbitraža.

Beogradski ovogodišnji Vis Moot tim je sastavljen od osam studenata četvrte godine i master studija: Stefan Petrović, Stefan Stanimirović, Ljubiša Vulić, David Vučinić, Matija Savović, Una Draganić, Mila Đorđević i Teodora Vujošević. Tim spremaju doc. dr Milena Đorđević i asistent Uroš Živković, a pomažu im Ivana Barać, Sara Stojković i Andrea Nikolić.

Arhive