Održana konferencija „Free Market Road Show – FMRS“

DSC_1005

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, 10. aprila 2019. godine, održana je međunarodna konferencija „Free Market Roadshow – FMRS“. Konferenciju je organizovao Austrijski ekonomski centar u saradnji sa Ekonomskim i Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

U okviru konferencije su održana dva panela.

Panel 1: „Europe at Crossroad – Reinventing Freedom 30 Years After the Wall“. Moderator panela je bio Nemanja Vuksanović, Ekonomski fakultet Univerzitet u Beogradu, dok su panelisti bili dr Kris Lingl (Chris Lingle, Academic Advisory Council of the Globalization Institute), Federiko Fernandez (Federico Fernandez, Austrian Economics Center) i Ivan Jovetić, Škola za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, Crna Gora.

Panel 2: „Stucked in the Mantra of Neoliberalism“ čiji je moderator bila prof. dr Aleksandra Jovanović, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, a panelisti prof. dr Danica Popović  i prof. dr Milojko Arsić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Aleksandar Vučić, Udruženje građana CarGo. Na ovom panelu su pokrenute teme koje se pre svega odnose na pitanja intervencionizma i funkcionisanja slobodnog tržišta u Srbiji.

Arhive