Обележени Дан и Слава Правног факултета

Правни факултет Универзитета у Београду обележио је 27. септембра 2019. године Дан и славу Факултета – Крстовдан. Сечењу славског колача и свечаној академији у амфитеатру „Радомир Лукић“ присуствовали су, поред професора и студената Правног факултета, бројни високи представници струке из правосуђа, научних установа, државне управе и привреде.

Свечана академија отпочела је наступом браће Теофиловић. Током академије, студентима су се обратили проф. др Зоран Мирковић, декан Правног факултета и Југослав Тинтор, председник Адвокатске коморе Београда.

Декан, проф. др Зоран Мирковић, честитао је новим дипломираним правницима и пожелео им успех на путу који је започет на Правном факултету, који ће им на разне начине обележити живот, уз поруку да се придржавају професионалних и моралних норми које се Факултет трудио да им, поред знања, пренесе.

После свечаног дела, приступљено је додели награда и диплома свршеним студентима основних и мастер студија.

И ове године је Удружење за арбитражно право, по пети пут, сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду, доделило награду „Гашо Кнежевић“, за најбољи рад из алтернативног решавања трговинских спорова. Прво место и новчану награду освојио је  студент основних студија Стефан Јовановић са радом на тему „Потенцијални проблеми арбитражних одлука у M&A трансакцијама“. Друго место, и награду породице Кнежевић, освојио је студент основних студија Давид Вучинић са радом на тему „Confidentiality in International Commercial Arbitration – Corner or a Mourner Stone?“, док је награда за треће место припала студенту мастер студија Луки Кокићу са радом на тему „Проширење дејства арбитражног споразума на непотписнике – доктрина Групе привредних друштава.“ Награде је у име Факултета уручио декан, проф. др Зоран Мирковић,  у име Удружења – доц. др Милена Ђорђевић, члан управног одбора Удружења, а у име породице Кнежевић, г-ђа Ива Рушкуц, ћерка проф. Кнежевића.

Више фотографија можете видети овде

Видео снимак свечаности и Дан и слава Правног факултета

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве