Obeleženi Dan i Slava Pravnog fakulteta

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je 27. septembra 2019. godine Dan i slavu Fakulteta – Krstovdan. Sečenju slavskog kolača i svečanoj akademiji u amfiteatru „Radomir Lukić“ prisustvovali su, pored profesora i studenata Pravnog fakulteta, brojni visoki predstavnici struke iz pravosuđa, naučnih ustanova, državne uprave i privrede.

Svečana akademija otpočela je nastupom braće Teofilović. Tokom akademije, studentima su se obratili prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta i Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda.

Dekan, prof. dr Zoran Mirković, čestitao je novim diplomiranim pravnicima i poželeo im uspeh na putu koji je započet na Pravnom fakultetu, koji će im na razne načine obeležiti život, uz poruku da se pridržavaju profesionalnih i moralnih normi koje se Fakultet trudio da im, pored znanja, prenese.

Posle svečanog dela, pristupljeno je dodeli nagrada i diploma svršenim studentima osnovnih i master studija.

I ove godine je Udruženje za arbitražno pravo, po peti put, saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, dodelilo nagradu „Gašo Knežević“, za najbolji rad iz alternativnog rešavanja trgovinskih sporova. Prvo mesto i novčanu nagradu osvojio je  student osnovnih studija Stefan Jovanović sa radom na temu „Potencijalni problemi arbitražnih odluka u M&A transakcijama“. Drugo mesto, i nagradu porodice Knežević, osvojio je student osnovnih studija David Vučinić sa radom na temu „Confidentiality in International Commercial Arbitration – Corner or a Mourner Stone?“, dok je nagrada za treće mesto pripala studentu master studija Luki Kokiću sa radom na temu „Proširenje dejstva arbitražnog sporazuma na nepotpisnike – doktrina Grupe privrednih društava.“ Nagrade je u ime Fakulteta uručio dekan, prof. dr Zoran Mirković,  u ime Udruženja – doc. dr Milena Đorđević, član upravnog odbora Udruženja, a u ime porodice Knežević, g-đa Iva Ruškuc, ćerka prof. Kneževića.

Više fotografija možete videti ovde

Video snimak svečanosti i Dan i slava Pravnog fakulteta

Arhive