Српски студенти остварили историјски успех на Оксфорду

На управо завршеном престижном дебатном турниру на Универзитету Оксфорд – Oxford Intervarsity 2019 – наши студенти Милош Марјановић и Јанко Ђорђевић остварили су огроман успех и победили у финалу турнира у отвореној категорији (главној категорији). 

Oxford Intervarsity је један од најпрестижнијих и најстаријих дебатних турнира који се одржава већ више од 50 година. Ове године на турниру је учествовало преко 250 студената из целог света. У отвореној категорији претежно се такмиче студенти којима је енглески матерњи језик. 

Први пут у историји овог турнира је тим који није са енглеског говорног подручја освојио финале ове категорије. Наши студенти су се у финалу такмичили против тимова са Универзитета Харвард (САД), ЛСЕ Универзитета (Уједињено Краљевство) и Универзитета Харт Хаус (Канада). Тема завршне дебате у којој је тим Правног факултета Универзитета у Београду однео победу била је „Овај дом жали због уједињења Немачке после пада Берлинског зида“.

Поред овог великог успеха тима, наши студенти освојили су и велика лична признања: Милош Марјановић је проглашен за најбољег говорника турнира, док је Јанко Ђорђевић међу говорницима освојио шесто место. 

Милош и Јанко ће представљати Универзитет у Београду и на овогодишњем Светском универзитетском дебатном првенству, које ће се одржати крајем децембра на Тајланду.

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве