Srpski studenti ostvarili istorijski uspeh na Oksfordu

Na upravo završenom prestižnom debatnom turniru na Univerzitetu Oksford – Oxford Intervarsity 2019 – naši studenti Miloš Marjanović i Janko Đorđević ostvarili su ogroman uspeh i pobedili u finalu turnira u otvorenoj kategoriji (glavnoj kategoriji). 

Oxford Intervarsity je jedan od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira koji se održava već više od 50 godina. Ove godine na turniru je učestvovalo preko 250 studenata iz celog sveta. U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik. 

Prvi put u istoriji ovog turnira je tim koji nije sa engleskog govornog područja osvojio finale ove kategorije. Naši studenti su se u finalu takmičili protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart Haus (Kanada). Tema završne debate u kojoj je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu odneo pobedu bila je „Ovaj dom žali zbog ujedinjenja Nemačke posle pada Berlinskog zida“.

Pored ovog velikog uspeha tima, naši studenti osvojili su i velika lična priznanja: Miloš Marjanović je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević među govornicima osvojio šesto mesto. 

Miloš i Janko će predstavljati Univerzitet u Beogradu i na ovogodišnjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje će se održati krajem decembra na Tajlandu.

Arhive