Одржано XXVI такмичење у беседништву студената Правног факултета

У склопу прославе дана Светог Саве у поподневним часовима одржано је традиционално XXVI такмичење у беседништву студената Правног факултета Универзитета у Београду. Као и сваке године у ово доба, позната ‘петица’ (амфитеатар „Радомир Д. Лукић“) била је препуна публике – како наших студената и наставника, тако и многих заинтересованих грађана. Такмичари су се, као и увек, такмичили у три категорије: слободна тема, задата тема и импровизација. Задате теме за ову годину су биле две мисли великана – „Dum spiro spero“ (Томас Хобс) или „Знање има границе, незнање их нема“ (Бранислав Нушић). У финалу такмичења, као и ранијих година, учествовало је 12 најбољих студената.

Чланови жирија били су др Љиљана Мркић Поповић, редовни професор ФДУ, књижевник Ратомир Рале Дамјановић, драмски уметник Иван Бекјарев, др Зоран Мирковић, декан Правног факултета, и др Сима Аврамовић, редовни професор Правног факултета.

Одлуком жирија за апсолутног победника и уједно победника у категорији слободне теме проглашена је Кристина Омеровић, студенткиња треће године, са беседом под називом „Ратник светлости“.
Победник по избору публике је такође Кристина Омеровић.
Награду „Вељко Губерина“ за најправничкији говор добила је Љубица Вујновић, студенткиња мастер студија, за говор на задату тему „Знање има границе, незнање их нема“.
Трећу награду у задатој теми освојила је Невена Обреновић, студенткиња треће године, са темом „Dum spiro spero“.

Трећу награду у слободној теми добила је Љубица Павловић, студенткиња четврте године, са говором на тему „Што је допуштено“.
Другу награду у категорији задате теме, на тему „Dum spiro spero“, освојила је Јована Сретеновић, студенткиња прве године.

Другу награду у категорији слободне теме освојио је Никола Вјетровић, студент четврте године, са говором „Бабарога“.
Прву награду у задатој теми заслужио је Јанко Балшић, са говором на тему „Dum spiro spero“.
Прву награду у категорији импровизације поделили су Јован Грубор и Милица Стојковић, са говорима на теме задате на почетку такмичења – „Мноштво речи не значи мноштво знања“ и „Ипак се окреће, али докле“.
Честитамо свим студентима и захваљујемо се гостима који су својим учешћем и доласком на такмичење у беседништву увеличали прославу дана Светог Саве на Правном факултету Универзитета у Београду.

Галерију слика са такмичења можете погледати овде.

Youtube плeј листа

АНАЛИ

CRIMEN

НОВИ АРХИВ

ACTA DIURNA

Број 74 Јул/ Децембар 2023

Архиве