Održano XXVI takmičenje u besedništvu studenata Pravnog fakulteta

U sklopu proslave dana Svetog Save u popodnevnim časovima održano je tradicionalno XXVI takmičenje u besedništvu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Kao i svake godine u ovo doba, poznata ‘petica’ (amfiteatar „Radomir D. Lukić“) bila je prepuna publike – kako naših studenata i nastavnika, tako i mnogih zainteresovanih građana. Takmičari su se, kao i uvek, takmičili u tri kategorije: slobodna tema, zadata tema i improvizacija. Zadate teme za ovu godinu su bile dve misli velikana – „Dum spiro spero“ (Tomas Hobs) ili „Znanje ima granice, neznanje ih nema“ (Branislav Nušić). U finalu takmičenja, kao i ranijih godina, učestvovalo je 12 najboljih studenata.

Članovi žirija bili su dr Ljiljana Mrkić Popović, redovni profesor FDU, književnik Ratomir Rale Damjanović, dramski umetnik Ivan Bekjarev, dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta, i dr Sima Avramović, redovni profesor Pravnog fakulteta.

Odlukom žirija za apsolutnog pobednika i ujedno pobednika u kategoriji slobodne teme proglašena je Kristina Omerović, studentkinja treće godine, sa besedom pod nazivom „Ratnik svetlosti“.
Pobednik po izboru publike je takođe Kristina Omerović.
Nagradu „Veljko Guberina“ za najpravničkiji govor dobila je Ljubica Vujnović, studentkinja master studija, za govor na zadatu temu „Znanje ima granice, neznanje ih nema“.
Treću nagradu u zadatoj temi osvojila je Nevena Obrenović, studentkinja treće godine, sa temom „Dum spiro spero“.

Treću nagradu u slobodnoj temi dobila je Ljubica Pavlović, studentkinja četvrte godine, sa govorom na temu „Što je dopušteno“.
Drugu nagradu u kategoriji zadate teme, na temu „Dum spiro spero“, osvojila je Jovana Sretenović, studentkinja prve godine.

Drugu nagradu u kategoriji slobodne teme osvojio je Nikola Vjetrović, student četvrte godine, sa govorom „Babaroga“.
Prvu nagradu u zadatoj temi zaslužio je Janko Balšić, sa govorom na temu „Dum spiro spero“.
Prvu nagradu u kategoriji improvizacije podelili su Jovan Grubor i Milica Stojković, sa govorima na teme zadate na početku takmičenja – „Mnoštvo reči ne znači mnoštvo znanja“ i „Ipak se okreće, ali dokle“.
Čestitamo svim studentima i zahvaljujemo se gostima koji su svojim učešćem i dolaskom na takmičenje u besedništvu uveličali proslavu dana Svetog Save na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Galeriju slika sa takmičenja možete pogledati ovde.

Youtube plej lista

Arhive