Pravni fakultet učestvovao u otvaranju izložbe „Živojin Perić – ličnost i delo“ u Valjevskoj gimnaziji

 Dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Zoran Mirković i prodekan za nauku, prof. dr Marko Đurđević otvorili su 28. januara izložbu „Živojin Perić – ličnost i delo“ u holu Valjevske gimnazije i prisustvovali prigodnom predavanju prof. dr Jovice Trkulje (profesora Pravnog fakulteta u penziji) posvećenom životu našeg znamenitog profesora. Gimnazija u Valjevu, čiji je Živojin Perić bio učenik početkom osamdesetih godina devetnaestog veka, organizovala je u saradnji sa Pravnim fakultetom ovu izložbu u sklopu niza svečanosti kojima će tokom 2020. godine obeležiti stopedestogodišnjicu svog postojanja.

Kako je prof. Đurđević istakao u svom govoru, Perić je sebe celog života smatrao Valjevcem. Među brojnim članskim kartama udruženja kojima je pripadao, postoji jedna od posebnog značaja za njegov odnos prema Valjevu. To je članska karta Udruženja Valjevaca i Valjevki u Beogradu čiji je Živojin Perić bio član tokom treće decenije 20. veka. 

   Izložba će ostati u Valjevskoj gimnaziji do kraja februara. Istom prilikom je u Galeriji znamenitih Gimnazije postavljen portret profesora Živojina Perića, koji će biti trajno izložen. 

Arhive